23 juli 2019

De geschiedenis van Nasjville in een notendop

De overgrootvader van David Jas, eigenaar van Nasjville, was al vanaf het begin van de vorige eeuw actief in de voedingsbranche.

De kruidenierswinkel van Abraham de Schaap was een begrip in Amsterdam-Oost. Nieuw voor die tijd was de verkoop van pinda’s. De winkel van ‘De Schaap’ was pionier op dit gebied.

Abraham              de Schaap

Na de oorlog – we zijn dan een generatie verder– start de familie een fabriek. De grootvader van David importeert noten die ze zelf ambachtelijk branden en roosteren. Ook importeren zij zuidvruchten uit Turkije, Frankrijk, USA en vele andere landen.
Met de volgende generatie aan het roer – de vader en oom van David – blijven de zaken voorspoedig gaan. De fabriek blijft groeien en ‘De Schaap’ brengt nieuwe producten op de markt. De introductie van zelfgemaakte suikerpinda’s is succesvol. ‘De Schaap’ laat in diezelfde tijd Nederland kennismaken met Japanse rijstcrackers.

De liefde voor noten en zuidvruchten is David dus niet vreemd. In 1992 begint David een koksopleiding. Koken is zijn passie. Daarnaast vindt hij de contacten met klanten boeiend. Na zijn opleiding start hij een winkel onder de naam ‘David’s Coffee & Nuts’. Een logische stap in zijn ontwikkeling, die past in de traditie van de familie.

Met de delicatessenkiosk in Buitenveldert is hij terug waar alles begon. Waar zijn overgrootvader Abraham de Schaap zijn kruidenierswinkel begon. Net als zijn voorouders bereidt hij heel veel zelf van wat hij aanbiedt. Alles vers, van eerlijke grondstoffen en ambachtelijk bereid.